Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies

  1. Dane rejestracyjne firmy:
    ONTOS
    Magdalena Derlacz-Popławska
    ul. Krótka 6 B/6
    80-209 Chwaszczyno
    NIP 958-124-99-92
    Certyfikat KRAZ nr 4824
    REGON 220606896
  2. Gromadzenie i wykorzystywanie danych
  3. Zgodnie z praktyką większości serwisów www, przechowujemy zapytania HTTP kierowane do naszego serwera. Powoduje to, że znamy publiczne adresy IP, z których użytkownicy przeglądają treści naszego serwisu. Przeglądane treści identyfikowane są poprzez adresy URL. Znamy również:

    • czas nadejścia zapytania,
    • czas wysłania odpowiedzi,
    • nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    • informacje o błędach, które nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika – w przypadku gdy przejście do strony naszego serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    • informacje o przeglądarce użytkownika.

    Powyższe dane nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi nasz serwis. Celem zapewnienia najwyższej jakości serwisu, dokonujemy analizy plików z logami w celu określenia czy struktura strony nie zawiera błędów, jakie podstrony przeglądane są najczęściej itp.

    Zebrane logi przechowywane są przez czas nieokreślony, jako materiał pomocniczy służący do administrowania serwisem. Informacje w nich zawarte nie są ujawniane nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem. Na ich podstawie mogą być generowane statystyki stanowiące pomoc w administrowaniu. Zbiorcze zestawienia w postaci statystyk nie zawierają żadnych danych identyfikujących osoby odwiedzające serwis.

    Dane osobowe przekazywane przez Państwa za pomocą formularzy elektronicznych są przechowywane na zasadach określonych w prawie polskim, w szczególności w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

  4. Mechanizm cookies
  5. Serwis stosuje tzw. cookies tj. dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego.

    Pliki cookies wykorzystywane są w szczególności w celu:

    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób korzystają Państwo ze strony serwisu, co umożliwia ulepszanie jego struktury i zawartości;
    • zmiany wyglądu lub wersji strony, umożliwiając wyświetlenie strony dostosowanej do Państwa indywidualnych potrzeb (np. pod względem wielkość czcionki, układu, kolorów);
    • przechowywania danych sesyjnych (po zalogowaniu, dzięki czemu nie muszą Państwo na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła. Plik ten wygasa po zakończeniu sesji);
    • prezentowania reklam lub prowadzenia kampanii marketingowych.

    Cookies używają też serwisy, do których odwołuje się nasz serwis prezentując np. multimedia. Mogą to być w szczególności cookies zapewniające możliwość logowanie się lub służące dostarczaniu reklam odpowiadających Państwa upodobaniom.

  6. Zmiana ustawień cookies
  7. Przeglądarki internetowe domyślnie dopuszczają przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Mogą Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia przeglądarki internetowej mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczne umieszczenie plików cookies w urządzeniu końcowym, bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w Państwa urządzeniu końcowym.

    Zmiana warunków przechowywania lub otrzymywania plików cookies możliwa jest poprzez zmianę ustawień przeglądarki internetowej:

    • w przeglądarce Internet Explorer
    • w przeglądarce Mozilla Firefox
    • w przeglądarce Chrome
    • w przeglądarce Safari
    • w przeglądarce Opera

    Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym, a tym samym będziemy przechowywać informacje w Państwa urządzeniach końcowych i uzyskiwać dostęp do tych informacji.

    Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach serwisu.

  8. Odnośniki do innych stron
  9. Serwis zawiera odnośniki do innych stron www. Nie możemy ponosić odpowiedzialności za zasady obowiązujące na tych stronach. Sugerujemy, aby po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam obowiązującą. Niniejsza polityka plików cookies dotyczy jedynie naszego serwisu.

  10. Oferta przedstawiona na niniejszej stronie internetowej jest dobrowolna i nie stanowi zobowiązania.
    Zastrzegamy sobie prawo do dokonywania bez uprzedzenia zmian na niniejszej stronie internetowej w jej części lub w całości, a także do uzupełniania przedstawionych informacji, skracania, usuwania, bądź też do czasowego lub ostatecznego zawieszenia internetowej publikacji oferty. Wszelkie roszczenia związane z powstaniem strat materialnych i niematerialnych w wyniku wykorzystania lub niewykorzystania przedstawionych na niniejszej stronie informacji, bądź też w wyniku wykorzystania błędnych lub niekompletnych informacji, są z zasady wykluczone.
  11. Szczegółowe warunki współpracy i świadczenia usług przez firmę ONTOS są zawarte w odpowiednich umowach podpisywanych z klientami i obowiązują po podpisaniu umowy przez obie strony. Szczegółowe warunki ochrony, przetwarzania i udostępniania danych osobowych kandydatów wraz z dokładnymi danymi dotyczącymi administratora danych określa umowa zawierana między firmą ONTOS a osobą korzystającą z usług pośrednictwa pracy świadczonych przez ONTOS.
  12. Firma ONTOS działa zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 o ochronie danych osobowych (dz. U. Nr 133 poz. 833). Administratorem Państwa danych osobowych jest firma ONTOS. Otrzymane dane chronimy zgodnie z przepisami prawa. Wszelkie Państwa dane osobowe i kontaktowe, przekazywane nam za pośrednictwem strony internetowej, poczty email, telefonu lub listownie, są przekazywane nam przez Państwa dobrowolnie. Będziemy je przetwarzać za Państwa zgodą i w celu, do jakiego zostaniemy przez Państwa upoważnieni. Takie udostępnienie nam Państwa danych zawartych w CV i dokumentach związanych z rekrutacją oznacza Państwa zgodę na ich przetwarzanie przez firmę ONTOS i wykorzystanie w celu promowania Państwa kandydatury u potencjalnych pracodawców i szukania dla Państwa pracy. Dane osobowe kandydatów są przechowywane tak długo, jak jest to konieczne, a następnie usuwane. Kandydaci mają prawo do uzyskania informacji na temat stanu, ich modyfikowania lub usunięcia z naszej bazy danych.